Центрифуга використовується для розбивання курячих яєць та виробництва свіжого яєчного меланжу, призначена для безперервного відокремлення вмісту яєць як із пошкодженою шкаралупою так і цілих.
Центрифугування збільшує вихід меланжу до 3,5 г з кожного яйця в порівнянні з ручним розбиванням, а подрібнення шкаралупи зменшує обсяг відходів у 6-8 разів.
Центрифуга UDTJ-10 є напівавтоматичною машиною, яка складається з корпусу, приводу, бака, бункера і двох сит: внутрішнього і зовнішнього. Робочий цикл машини складає 210 яєць. Шкаралупу слід видаляти з внутрішнього сита після кожних 210 яєць, після чого можна продовжувати розбивання яєць. Машина проста у використанні та очищенні. Всі елементи виготовлені з нержавіючої сталі.